Welkom
Winkelmandje
0 product(en)
€ 0,00
progress indicator
Bezig met toevoegen...UITLIJNEN VAN VOERTUIG

Trekt uw wagen naar links of naar rechts als u op een rechte weg het stuur even loslaat? Dan is het tijd om uw uitlijning te laten controleren. 

Een goede uitlijning zorgt ervoor dat de slijtage en belasting van uw banden tot een minimum beperkt worden. Dit zorgt voor een optimaal rijcomfort maar ook voor een langere levensduur van uw banden. Bovendien helpt een goede uitlijning u brandstof te besparen en stuuronderdelen slijten minder snel.

Laat uw wagen steeds uitlijnen bij aankoop van nieuwe banden. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid op de weg. 


BALANCEREN VAN UW WIELEN

Wanneer uw wagen bij een bepaalde snelheid aan het trillen gaat, dient u uw wielen te laten balanceren. Aan de hand van kleine gewichten gaan we de balans van het wiel herstellen waardoor u opnieuw vlot de baan op kan. 

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat trillen. Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.

WANNEER MOET IK MIJN WAGEN LATEN UITLIJNEN?

U kent uw wagen zelf het best en weet dus meteen wanneer de wagen niet meer soepel rijdt. Rijd binnen in een van onze filialen of boek online een afspraak als:

    • De wagen naar één kant afwijkt
    • U een stoeprand of diepe kuil geraakt heeft
    • Het stuur zich na een bocht niet vanzelf recht zet
    • U meer dan 20.000km zonder uitlijning gereden heeft
Heeft u nog vragen? Laat u adviseren in één van onze 15 vestigingen!