Welkom
Winkelmandje
0 product(en)
€ 0,00
progress indicator
Bezig met toevoegen...


OPGELET!

Klanten van Banden Janssens in Heverlee kunnen niet via onderstaande online agenda hun afspraak boeken. We werken eraan om dit zo snel mogelijk aan te passen. Tot die tijd kan u als klant van Banden Janssens uw afspraak via een aparte website boeken:
http://bandenjanssens.be/

Klanten van Banden Verveer in Mechelen verzoeken we hun afspraak te plannen via onderstaande website:
http://www.verveer.be/


Onze excuses voor het ongemak. 


WIJ TONEN U DE WEG NAAR DE IDEALE WINTERBAND!

Winterbanden bieden veel meer grip in winterse omstandigheden. Van zodra de temperatuur onder 7° zakt, bent u gebaat bij winterbanden. De remweg van een winterband bij een besneeuwd wegdek is zo’n 50% korter dan die van een zomerband. 

Enkele voordelen van een winterband:

  • Meer grip
  • Kortere remweg
  • Lange levensduur
  • Winterbanden kunnen niet ‘bevriezen’
  • Verhoogde veiligheid

ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT?

Nee, in België zijn winterbanden niet verplicht. Dit betekent echter niet dat u niet gebaat bent bij winterbanden. Het zachte rubber van winterbanden is bijzonder geschikt bij temperaturen onder 7 graden. Het profiel van winterbanden zorgt voor extra grip op het wegdek.

De prijs van winterbanden ligt niet hoger dan die van zomerbanden en bovendien verlengen ze de levensduur van uw zomerbanden. Zolang u ze gebruikt, rusten uw zomerbanden uit. 

WINTERBANDEN IN HET BUITENLAND? 

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht bij bepaalde omstandigheden. In Duitsland kunt u een boete van 40 euro krijgen voor het niet rijden met winterbanden tijdens de wintermaanden. Veroorzaakt u een ongeval, dan loopt u bovendien de kans dat uw verzekeraar niet uitkeert.
 

WAT MET VIERSEIZOENSBANDEN?

Vierseizoensbanden zijn een alternatief voor aparte zomer- en winterbanden. Een vierseizoensband is echter geen volwaardige winter- of zomerband. Dit betekent dat u met deze oplossing nooit de optimale seizoensoplossing hebt. 

Een vierseizoensband is ideaal voor mensen die maximum 12000km/jaar rijden.

Heeft u nog vragen? Laat u adviseren in één van onze 15 vestigingen.